Jag vill idag komma till äventyrsparken Huippu. Jag kan dock inte boka online. Är parken full?

Inte nödvändigtvis. Vi lämnar även platser lediga för kunder som kommer utan reservation. De är begränsade, men det finns ofta plats, särskilt i lite svalare väder. När vädret är fint bör du vara beredd på att stå i kö.

Är bokande nödvändigt?

Det finns en begränsad mängd klätterutrustning. Genom att göra en bokning kan du säkerställa att du får utrustningen när du kommer till parken. Däremot lämnar vi även platser lediga för kunder som kommer utan reservation. Om du kommer utan reservation kan du behöva vänta på att utrustning blir tillgängligt. Så det är värt att boka. Vi rekommenderar det. Boka här

Vädret är regnigt och instabilt, är Huippu stängd?

På Huippu finns äventyr i regn och sol. Banorna är endast stängda på grund av åskväder eller särskilt hård vind. På grund av hårda storm vindar har vi tillfälligt stängt de övre banorna hittills.

Måste man använda handskar på Huippu?

Ja. Du kan hämta dina egna eller köp handskar från vår kiosk

Jag är på väg till Huippu. Hur fungerar det?

När du kommer fram får du en hjälm och en klättersele. Vår personal hjälper med att klä på dem.

Efter att ha tagit på utrustningen är det dags för guidning på övningsbanan. Vår personal berättar och visar hur man använder utrustningen och rör sig på banorna, samt bekantar äventyrarna med de vanliga spelreglerna. Till sist testar alla övningsbanan. Träningsbanan har ett hinder och en rutschkana.

Ennen varsinaisille radoille nousemista kaikki seikkailijat käyvät läpi harjoitusradan.

Efter att ha genomfört övningsbanan kan du börja klättra på de ordentliga banorna. Du bör börja med de enklaste och lägsta banorna. Våra instruktörer övervakar äventyrarna på banorna och är redo att hjälpa och ge råd. Var inte rädd för att fråga!

Mer instruktioner för Huippus kunder.

Jag har med mig mellanmål och ombyte, samt mobil och plånbok. Kan jag lämna mina saker någonstans?

Det finns skåp bredvid biljettkiosken för förvaring av ryggsäckar och väskor. Du kan lämna småsaker i de låsta facken, som mobiltelefon, nycklar och plånbok. Det tillkommer en extra avgift för låsta facken.

Övervakat utrymme för större föremål är mycket begränsat. Därför är det klokast att till exempel lämna bärbara datorer hemma.

Jag skulle vilja ordna en födelsedagsfest i Huipu. Går det att ta med eget mat? Var kan vi äta?

Vi kan ordna ditt kalas för dig. Huippu har färdiga födelsedags paket.

Du kan också perfekt organisera en födelsedagsfest genom att göra en vanlig gruppbokning för födelsedagsfesten och servera gästerna med dina egna snacks. Du bör göra bokningen själv online. Boka här.

I Huippu kan du äta dina egna snacks framför biljettkiosken på en solig terrass eller till och med på utsiktsklipporna vid sidan i egen lugn och ro.

Tarppikatoksen alla voi olla varjossa tai sateen suojassa.

Kan jag beställa mat till min grupp i Huippu?

Vill du ha en färdig meny till din grupp istället för dina egna snacks kan du beställa läcker catering från vår partner på Huippu.

Du kan också få färdiga födelsedagspaket med läcker catering från Huippu. Mer om födelsedagspaketer här.

Kan du betala med idrotts- eller kultursedlar i Huippu?

Huippu använder dehär som betalningsmedel


  • Smartum idrottskupong
  • Smartum idrotts- och kultturkupong
  • Smartum-kort, som har laddat idrottssaldo eller idrotts- och kulttursaldo
  • Betalningar på Smartum-nättjänsten
  • SporttiPassi*
  • Edenredin Ticket Virike -kort
  • Easybreak

Hur kommer ett litet barn ut på äventyr?

På Huippu finns tre banor byggda i träden och även klätterbanan Pikku-Huipu, som är menade för äventyrare som är minst 100 centimeter långa. Händerna och fötterna på en mindre kan inte nå stegen. Banorna byggda i träd ligger på sex meters höjd, men i Pikku-Huipu går man bara på cirka en halv meters höjd. Ett barn som går i Pikku-Huipu kan hållas från marken.

Barn under 120 cm långa får endast klättra på höghöjdsbanorna i sällskap av en vuxen. Eftersom varje barn är individuellt bör föräldern bedömma barnets förmåga och mod. Du kan fortfarande återvända från den låga träningsbanan på Huippu om du känner att äventyret i topparna inte passar barnet. I så fall återbetalar vi entréavgiften.

I Pikku-Huipu kan även de minsta uppleva äventyr utan en vuxen. På banorna byggda i träd behöver äventyrare under 120 cm en vuxen som följer med dem.

Alla barn under 13 år måste åtföljas av en vuxen som övervakar deras klättrande från marknivån. Endast de som har fyllt 13 år får komma och äventyra på egen hand med lov av föräldrarna.

Jag kommer till parken som min barns övervakare. Måste jag gå med och klättra?

Med ett barn under 120 cm högt måste handledaren gå upp i luften med dem, men för större barn räcker det att handledaren följer barnets framfart från marken och ser till att barnet följer säkerhets instruktioner och instruktörernas råd. Alla över 13 kan ge sig ut på äventyr i Huippu på egen hand.

Seikkailupuisto Huipun henkilökunta opastaa seikkailijoita tarvittaessa kädestä pitäen.

Välkommen till topparna

Facebook YouTube Instagram

Huippu on Kivaa tekemistä -tähtikohde vuonna 2021
Huippu on Green Key -sertifioitu
Huippu on mukana STF-ohjelmassa