Äventyrsparken Huippu ligger i Alberga korsningen mellan Åbovägen och Ring I. Därför är det lätt att komma till Huippu från Esbo, Helsingfors och Vanda samt från närliggande kommuner.

Huipus äventyrsbanor har byggts i Albergas idrottspark, 500 meter från Albergas simhall. Du kan hitta startpunkten för Huippu-äventyret nära gångbron bakom stadion, precis bredvid kastplatsen. Arenan är åtskild av blå takbjälkar.

 

Seikkailupuisto Huippu kartalla: Huippu sijaitsee Leppävaaran urheilupuistossa stadionin takana. Sisäänkäynti on aivan moukarinheittopaikan vieressä.

Ingångens koordinater:

N 60° 13.688 E 24° 47.785

Närmaste parkering:

Veräjäpellonkatu 15 (Albergas simhall)
Vanha Maantie 15 (stadionet)

Från parkeringen kan man följa skylttar till Huippu.

Video-instruktion: Såhär hittar du till Huippu från simhallen

Det är en cirka fem minuters promenad till Huippu från Albergas simhall. Från simhallen, gå i den riktning som indikeras av skylten (äventyrsparken 0,5 km) och fortsätt rakt fram. Alberga stadion ligger till vänster. Fortsätt förbi den mot gångbron. Vi går över en bro, varefter det finns ytterligare en gångbro. Du kan redan se Huippu från den andra bron. Till sist går vi över den andra bron och svänger till höger. I den här videon är promenaden försnabbad till 20 sekunder.

Telefon nummer till parken (öppethållningstider):

044 973 4259

Vi försöker vårt bästa men under rusningsdagar hinner vi inte alttid svara. Vi har samlat de vanligaste frågorna i "ofta frågat- sidan". Kanske du får svar på din fråga därifrån.

Du kan också skicka mail till adressen: info(at)seikkailupuistohuippu.fi. Vi försöker svara inom samma dag under vardagar. Vi svarar också på frågor i Facebook.

Bokningar och frågor:

info(at)seikkailupuistohuippu.fi

Kollektivtrafik till Huippu

Kollektivtrafik

Alberga kan lätt nås med buss eller pendeltåg. Den smidigaste förbindelsen hittar du ifrån huvudstadsregionens reseguide för kollektivtrafiken. Ange Alberga idrottspark som mål. Resan med buss från Helsingfors centrum tar cirka 40 minuter. Med tåg tar du dig från Helsingfors järnvägsstation till Alberga station på drygt tio minuter. Äventyrsparken Huippu är lättare att hitta med ovanstående karta, koordinater och Google Maps, som visar platsen för Huippu.

Med bil

De som kommer med bil, motorcykel eller moped kan komma närmast Huippu genom att lämna sitt fordon antingen bredvid simhallen eller Reebok Areena och Laurea. Navigatoradressen till simhallens parkering är Veräjäpellonkatu 15 och Laurea parkeringsplatsens är Vanha Maantie 15. Från parkeringsplatserna finns en skylt mot äventyrsparken. Parkeringsplatsen Vanha Maantie är större, och det finns oftast plats där, även om simhallen är full.

Med cykel

Cyklister kan cykla hela vägen fram. För de som rör sig med cykel har vi byggt en cykelparkering bredvid infarten till Seikkailupuisto Huipu. Att hitta Huippu underlättas av kartan ovan, koordinaterna och Google Maps, där Huippus läge visas. Den närmaste stadscykelstationen till Huippu finns vid Albergas simhall. 

Facebook YouTube Instagram

Huippu on Kivaa tekemistä -tähtikohde vuonna 2021
Huippu on Green Key -sertifioitu
Huippu on mukana STF-ohjelmassa