Lös spelets pussel på 60 minuter tillsammans med en grupp. Njut av glädjen av insikt och grupparbete i frisk luft och solsken!

Spelen kan spelas vardagligt bland familjemedlemmar eller med vänner samt kollegor, men också som en tävling mellan grupper. Att gå framåt i spelet kräver framför allt kvickhet och logiska resonemang, men i centrum för allt är samarbete.

RYMNINGSSPEL

Kadonnut runonlaulaja

Den försvunna diktsjungaren

Escaperoom utomhus

Albert Suominen försvann 1926. Han lämnade efter sig en liten förrådsbod i Alberga. Nu planerar äventyrsparksentreprenören från Esbo att röja boden för att ge plats åt ett nytt enormt klättertorn. Bulldozrarna startar om en timme. Kan du ta reda på vart Suominen försvann?

 

Seikkailuelämys yläköysiradoilla

Svartskäggs skatt

Escaperoom utomhus

Mikael Wirtanen återvände till sitt hemland på 1600-talet med sex mystiska kistor. I Alberga hittades nyligen kistorna som gått förlorade i århundraden. En lång främling med ögonlapp och stylta kommer för att hämta kistorna för sig själv. Kan du öppna dem innan dess? 

Kivaa tekemistä- gruppens testraport

Kivaa tekemistä teamet testade Svartskäggs skatt och Magic Portal. Kivaa tekemistä är ett ett fritids media och sök tjänst för roliga saker att göra runt hela Finland.

Testraport: Svartskäggs skatt 

Testraport: Magic Portal

"Vi tykte om upplevelsen och njöt specielt av att rymningsspelet var utomhus men endo i skydd av regnet"

"Huippus rymningsspel är bra för att de går att spela även för funktionsnedsatta och fins på jämn mark borta från klätterparkens liv och ljud"

"Rymningsspelen fungerar bra också för arbetsplatsens rekreationsdagar eller till barnkalas"

INFORMATION OM RYMNINGSSPELEN

Ett escape room utomhus innehåller olika uppgifter som teamet ska lösa. Vissa av uppgifterna kräver resonemang, vissa skicklighet och några nogranhet. Uppgifterna måste lösas i verkligheten. Tack vare en insikt kan en låda öppnas eller en ny ledtråd hittas.

I virtuellt stödda rymningsspel får gruppen en surfplatta och en portfölj från Huippu-kiosken. Surfplattan guidar gruppen till destinationer i Albergas idrottspark och avslöjar information som inte kan ses med blotta ögat. Spelare stöter på uppgifter och utmaningar på vägen, vars lösning ofta kan hittas någonstans mellan utökad och verklig verklighet.

Rekommenderad ålder: 12 år, spelen innehåller inget opassande material för barn men uppgifterna kan vara för svåra för barn under 12 år.

Svartskäggs skatt kan spelas på Finska och Engelska. Den försvunna diktsjungaren fins bara på Finska.

De virtuellt stödda spelen fins på Finska, Svenska och Engelska.

Spelens rekommenderare gruppstorlek är 3-6 spelare.

Rymningsspel passar bra för tyhy och tyky dagar. Fråga mera:  varaukset (at) seikkailupuistohuippu.fi

Facebook YouTube Instagram

Huippu on Kivaa tekemistä -tähtikohde vuonna 2021
Huippu on Green Key -sertifioitu
Huippu on mukana STF-ohjelmassa