Haluan tänään tulla seikkailupuisto Huippuun. En kuitenkaan pysty tekemään varausta netissä. Onko puisto ihan täynnä?

Ei välttämättä. Jätämme paikkoja vapaaksi myös ilman varausta tuleville asiakkaille. Niitä on rajoitetusti, mutta varsinkin hiukan viileämmällä säällä tilaa usein on. Kauniilla ilmalla kannattaa varautua jonottamaan.

Onko varaaminen välttämätöntä?

Kiipeilyvarusteita on rajallinen määrä. Varaamalla voit varmistaa, että saat varusteet puistoon tullessasi. Jätämme tosin paikkoja vapaaksi myös ilman varausta tuleville asiakkaille. Jos tulet ilman varausta, saatat joutua odottamaan varusteiden vapautumista. Varaaminen siis kannattaa. Suosittelemme sitä. Siirry varaamaan.

Sää on sateinen ja epävakaa, onko Huippu suljettu?

Huipussa seikkaillaan sateessa ja paisteessa. Radat suljetaan ainoastaan ukkosen tai erityisen voimakkaan tuulen vuoksi. Kovan, puuskaisen tuulen vuoksi olemme tähän mennessä sulkeneet tilapäisesti ylimpiä ratoja.

Onko Huipussa käytettävä köysiradoilla hanskoja?

Kyllä. Voit joko tuoda omat hanskat mukana tai ostaa hanskat kioskiltamme

Miten Huipussa ehkäistää Koronatartuntoja?

Muutokset Huipun toiminnassa ja Koronan takia tehdyt rajoitukset on kuvattu täällä

Olen tulossa Huippuun. Kuinka homma toimii?

Tullessasi saat kypärän ja kiipeilyvaljaat. Henkilökuntamme avustaa niiden pukemisessa.

Varusteiden pukemisen jälkeen vuorossa on opastus harjoitusradalla. Henkilökuntamme kertoo ja näyttää, kuinka varusteita käytetään ja radoilla toimitaan sekä perehdyttää seikkailijat yhteisiin pelisääntöihin. Lopuksi jokainen seikkailemaan tulija käy itse läpi harjoitusradan. Harjoitusradalla on yksi este ja liuku.

Ennen varsinaisille radoille nousemista kaikki seikkailijat käyvät läpi harjoitusradan.

Harjoitusradasta suoriuduttuasi pääset nousemaan varsinaisille radoille. Kannattaa aloittaa helpoimmista ja matalimmista radoista. Ohjaajamme valvovat seikkailijoita radoilla ja ovat valmiina auttamaan ja neuvomaan. Kysy vaan rohkeasti!

Lisää ohjeita Huippuun tulijalle.

Minulla on mukanani eväitä ja vaihtovaatteita sekä kännykkä ja lompakko. Voinko jättää tavarani johonkin?

Lipunmyyntikioskin vieressä on kaappeja reppujen ja laukkujen säilytystä varten. Lukollisiin lokeroihin voi jättää pikkutavaraa, kuten kännykän, avaimet ja lompakon. Lukolliset lokerot ovat maksullisia

Valvottua säilytystilaa isommille tavaroille on hyvin rajoitetusti. Siksi esimerkiksi läppärit on viisainta jättää kotiin.

Haluaisin järjestää Huipussa synttärit. Onko mahdollista tuoda omia eväitä? Missä voimme ruokailla?

Voimme järjestää synttärit puolestasi. Huipussa on tarjolla valmiita synttäripaketteja

Voit myös mainiosti järjestää synttärit tekemällä synttäriporukalle normaalin ryhmävarauksen ja kestitä vieraita omin eväin. Varaus kannattaa tehdä itse netissä. Siirry varaamaan.

Omia eväitä voi Huipussa syödä lipunmyyntikioskin edessä aurinkoisella terassilla tai vaikka näköalakallioilla sivummalla omassa rauhassa. 

Tarppikatoksen alla voi olla varjossa tai sateen suojassa.

Voinko tilata porukalleni ruokaa Huippuun?

Jos tahtoo ryhmälleen omien eväiden sijaan valmiin menun, voi Huippuun tilata herkullisen ruokatarjoilun yhteistyökumppaniltamme. Lisää ruokailusta Huipussa.

Huipusta saa myös valmiita synttäripaketteja maistuvine tarjoiluineen. Lisätietoa synttäripaketista

Voiko Huipussa maksaa liikunta- tai kulttuuriseteleillä?

Huipussa maksuvälineenä käyvät

  • Smartum Liikuntaseteli
  • Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteli
  • SmartumPay
  • EPassi
  • Edenredin Mobiilimaksu
  • Easybreak

Kuinka pieni lapsi pääsee seikkailemaan?

Huipun verkkoseikkailuun ja megaliukuun pääsee, jos osaa kävellä. Eli noin yksivuotiaasta alkaen. Alle 5-vuotiaan lapsen mukana verkoilla tulee olla aikuinen.

Köysiseikkailuun pääsee, kun on vähintään 100 senttiä pitkä. Huipussa on kaksi puihin rakennettua rataa ja useimmiten myös Pikku-Huipun kiipeilyrata, jotka on mitoitettu vähintään satasenttisille seikkailijoille. Sitä pienemmän kädet ja jalat eivät yllä askelmille. Puihin rakennetut radat sijaitsevat kuuden metrin korkeudessa, mutta Pikku-Huipussa astellaan vain noin puolen metrin korkeudessa. Pikku-Huipussa astelevaa lasta pystyy taluttamaan maasta käsin.

Alle 120-senttiset lapset pääsevät puihin rakennetuille radoille vain aikuisen seurassa. Koska jokainen lapsi on yksilöllinen, vanhemman kannattaa itse arvioida lapsen kykyjä ja rohkeutta. Huipun matalalta harjoitusradalta voi vielä palata takaisin, jos tuntuu, että yläilmoissa seikkailu ei lapselle sovi. Palautamme siinä tapauksessa pääsymaksun.

Pikku-Huipussa pienimmätkin voivat seikkailla ilman aikuista. Puihin rakennetuilla radoilla alle 120-senttiset seikkailijat tarvitsevat seurakseen aikuisen.

Kaikki alle 13-vuotiaat tarvitsevat mukaansa aikuisen, joka valvoo heidän menoaan maan kamaralta. Vasta 13 vuotta täyttäneet saavat tulla seikkailemaan omin päin.

Tulen lapseni valvojaksi puistoon. Onko minun pakko nousta mukaan radoille?

Alle 120-senttisen lapsen kanssa valvojan on noustava mukaan yläilmoihin, mutta isompien kohdalla riittää, että valvoja seuraa lapsen etenemistä maankamaralta ja huolehtii siitä, että lapsi noudattaa turvallisuusohjeita ja ohjaajien neuvoja. 13 vuotta täyttänyt saa seikkailla Huipussa omin päin.

Seikkailupuisto Huipun henkilökunta opastaa seikkailijoita tarvittaessa kädestä pitäen.

Tervetuloa yläilmoihin!

Facebook YouTube Instagram

Huippu on Kivaa tekemistä -tähtikohde vuonna 2021
Huippu on Green Key -sertifioitu
Huippu on mukana STF-ohjelmassa