Seikkailupuisto Huipun tavoitteena on tarjota aktiviteettejä luonnossa kestävästi. Pyrimme vähentämään toimintamme käyttämiä luonnonvaroja ja pienentämään toiminnan aiheuttamaa hiilijalanjälkeä. Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme tietoa, miten omalla toiminnalla voi vähentää luonnonvarojen kulutusta ja pienentää hiilijalanjälkeä.

Seikkailupuisto Huipun aktiviteetit vievät sekä asiakkaat että työntekijät korkeuksiin, mikä synnyttää erilaisia riskejä. Meillä on riskienhallintaan turvallisuusprosessi ja Tukes auditoi toimintamme vuosittain. Koulutamme työntekijämme ja asiakkaamme toimimaan korkeuksissa oikein ja turvallisesti.

Seikkailupuisto Huippu on inklusiivinen yritys. Me emme syrji asiakkaita tai työntekijöitä iän, etnisen taustan, kielen, seksuaalisen suuntautumisen tai minkään muun asian vuoksi.

Ympäristötavoitteemme 2023:

  • Tiedottaminen vähäpäästöisillä liikennevälineillä Huippuun saapumisen vaikutuksesta seikkailupuistoon toiminnan hiilijalanjälkeen. Asiakkaiden rohkaiseminen käyttämään polkupyörää ja julkisia liikennevälineitä.
  • Huipussa käytettävien siivousvälineiden ja -aineiden hankinnat ympäristöperusteisiksi.
  • Huippu ei käytä fossiilisilla polttoaineilla tuotettua energiaa lämmitykseen tai viilennykseen.

Ympäristötavoitteemme 2024:

  • Pakopelien sähkön tuottaminen aurinkopaneeleilla
  • Kasvatamme lähi- ja luomutuotteiden valikoimaa
  • Käytämme toimitilojen valaisemiseen vain LED-lamppuja

Sustainable Travel Finland

Seikkailupuisto Huipulle myönnettiin marraskuussa 2022 Sustainable Travel Finland -merkki, joka on tunnustus arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen.

Huippu on mukana STF-ohjelmassa

Sustainable Travel Finland on Visit Finlandin hallinnoima kansallinen kestävän matkailun ohjelma, joka ottaa huomioon ekologisen, sosiokulttuurisen ja taloudellisen kestävyyden.

Green Key

Seikkailupuisto Huipulle myönnettiin lokakuussa 2021 Green Key -sertifikaatti.

logo gk rgb

Green Key -sertifioidun kohteen tulee täyttää kaikki Green Key -ympäristökriteerien pakolliset kohdat sekä raportoida hakemuksessaan ympäristötyöstään. Ohjelmaan kuuluu paikan päällä tehtävät auditoinnit, jotka tehdään alussa vuosittain ja sen jälkeen kolmen vuoden välein. Merkin myöntää hakemuksen ja auditointiraportin perusteella ympäristönsuojelun, matkailu- ja majoitusalan sekä yritysvastuun asiantuntijoista koostuva Green Key -tuomaristo.

Green Key -ympäristösertifioituja matkailutoimijoita on Suomessa yli 160 kohdetta (tuomaristo 27.8.2021). Maailmanlaajuisesti Green Key toimii 65 eri maassa ja sertifikaatin on saanut yli 3 200 kohdetta.

Facebook YouTube Instagram

Huippu on Kivaa tekemistä -tähtikohde vuonna 2021
Huippu on Green Key -sertifioitu
Huippu on mukana STF-ohjelmassa