Seikkailupuisto Huipun köysiradoilla tasapainoillaan, ryömitään tunneleissa, taiteillaan verkoissa ja kävellään huojuvilla silloilla 4−18 metrin korkeudessa. Kaikki seikkailuradat päättyvät huimaan loppuliukuun, joista pisin on yli satametrinen. Huippu-elämys huipentuu vatsanpohjaa kutkuttavaan Tarzan-hyppyyn. Tule yläilmoihin ylittämään itsesi! 

Varaa seikkailu

Uusi rata: koe uutuus ensimmäisten joukossa

Seikkailupuistorakenta Altus teki meille huhtikuun aikana uuden radan - lumi ja pakkanen eivät pysäyttäneet urheita rakentajia. Altus on rakentanut maailmalle 250 seikkailupuistoa, eli ovat tottuneet toimimaan kaikenlaisissa olosuhteissa.

Rata kulkee Huipun ylätontilta alatontille ja korkeusero on huimaava.

kuva uudelta radalta

Rata on sen verran uusi että kuva- ja videomateriaalia on vielä heikosti (korjautuu lähiaikoina). Tule kokemaan rata ensimmäisten joukossa!

Köysiseikkailu Huipussa

Seikkailun kesto 2-3 tuntia

2-3 tuntia

12 seikkailurataa

12 seikkailurataa

Seikkailun huipentaa Tarzan-hyppy

Tarzan-hyppy

Kohota tiimin yhteishenkeä rennolla tekemisellä ulkoilmassa

140m vaijeriliuku

Monipuoliset aktiviteetit

jopa 18m korkeudessa

Seikkailijan maksimipaino 130 kg

Maksimipaino 130 kg

Seikkailijan minimipituus 100 cm

Minimipituus 100 cm

Ratoja kaikenkuntoisille

Huipussa on yhteensä yhdeksän köysirataa, kolme kallion huipulla ja viisi sen alla sekä lasten oma seikkailurata pikku-Huippu. Lisäksi on kaksi lyhyttä harjoitusrataa, joilla ohjaajamme opastavat tulijan kiipeilyvaljaiden ja jatkuvavarmisteisen turvajärjestelmän käyttöön.

kartta huipun seikkailuradoista

Radat on jaettu vaikeusasteensa mukaan vihreisiin, sinisiin, punaisiin ja mustiin. Vihreä rata on helpoin ja musta vaativin.

Seikkailupuisto Huipun ratojen esittely

Korkeimmalle pisimmälle hauskimmin!

Köysiradoilla jännitys kohoaa kun seikkailija nousee korkeammalle. Huipussa seikkailet korkeimmalla ja vaijeriliu'ut pisimmälle. Melkoisen vauhdikkaat liu'ut laskeutuvat pehmeälle patjalle.

nainen liukuu ja tuulettaa kalansilma 600x400

Hauskuus huipentuu vatsanpohjaa kutkuttavaan Tarzan-hyppyyn. Uskallatko hypätä?

Seikkailu on turvallista

Seikkailupuiston radat on rakennettu eurooppalaisen standardin EN15567-1 mukaisiksi ja operoimme puistoa standardin EN15567-2 mukaisesti. Ranskalaisen Vertic Alps -yhtiön akkreditoitu tarkastaja auditoi vuosittain ratojen kunnon ja seikkailupuistorakentaja Altus huoltaa radat. Arboristi tarkistaa vuosittain puuston kunnon. Tarkistamme seikkailuratojen kunnon joka aamu ennen avaamista.

arboristit tarkistamassa puiden kuntoa

Kuvassa arboristit Tapani ja Virpi tarkastuskäynnillä.

Seikkailijat kiinnittyvät turvavaijeriin jatkuvavarmisteisella turvalaitteella ja seikkailijoilla on päällä kokovartalovaljaat ja kypärä. Vaijerista ei pysty irrottautumaan radan aikana. Kaikki turvalaitteet ovat laadukkailta CE-sertifioiduilta toimijoilta. Turvalaitteiden kunto tarkistetaan jokaisen käyttökerran jälkeen ja kypärät desinfioidaan.

Koulutamme asiakkaat seikkailuradoilla toimimiseen ennen seikkailua. Meidän työntekijämme valvovat ja opastavat seikkailun aikana. Meillä on valmius laskea asiakas turvallisesti alas seikkailuradoilta, esimerkiksi sairaskohtauksen vuoksi.

Lue lisää Huipun turvaohjeista täältä.

Seikkailupäivä oli kaikkiaan onnistunut ja kaikki saivat liikuntaa ja aurinkoa!

Lue Kivaa tekemistä testiraportti Seikkailupuisto Huipusta.

Lue Outdoor familyn testiraportti Seikkailupuisto Huipusta.

Tietoa seikkailuradoista

Huipussa seikkailu sopii kaikille liikuntaesteettömille eikä vaadi aiempaa kiipeilykokemusta. Emme kuitenkaan suosittele yläilmoissa seikkailua raskaana oleville.

Huipun radat on suuniteltu ensisijassa elämyksellisiksi. Niillä voi nauttia korkeuden tunnusta, ulkoilmassa reippailusta ja itsensä sekä mielenkiintoisten haasteiden voittamisesta. Jos selviät köysitikkaista, selviät myös tästä seikkailusta!

Koska Huipun puusta puuhun viritetyt seikkailuradat sijaitsevat vähintään kuuden metrin korkeudessa, alle 120-senttiset lapset pääsevät radoille vain aikuisen seurassa. Seikkailijoiden ehdoton minimipituusraja on 100 cm. Sitä pienempien jalat ja kädet eivät yllä askelmiin. Suosittelemme perheen pienimmille verkkoseikkailua, sillä mukaan pääsee heti kun pystyy kävelemään. 

Alle 13-vuotiaat tarvitsevat puistoon mukaansa aikuisen valvojan, ja 13−17-vuotiaat huoltajan kirjallisen luvan. Lisätietoa alaikäisistä seikkailijoista ja muita ohjeita Huippuun tulijalle.

Monelle Seikkailupuisto Huipun kävijälle ilmalento Tarzanin liaanilla on kohokohta. Se kirvoittaa naurut.

Kyyti Tarzanin liaanilla on monesta Huippu-seikkailun kohokohta.

Ohjeita Huippuun tulijalle

Seikkailupuisto Huipun ratojen esittely

Huipun Youtube-kanavan videot

Kuinka löydän perille Seikkailupuisto Huippuun?

Seikkailupuisto Huippu sijaitsee Espoossa Leppävaaran urheilupuistossa. Huipun sijainti kartalla ja tarkemmat saapumisohjeet.

Varaa seikkailu

Facebook YouTube Instagram

Huippu on Kivaa tekemistä -tähtikohde vuonna 2021
Huippu on Green Key -sertifioitu
Huippu on mukana STF-ohjelmassa