Huipussa on vaikeusasteeltaan neljän tasoisia ratoja. Vaikeusasteen kertoo väri. Värikoodit helpoimmasta alkaen: vihreä, sininen, punainen ja musta. Jokainen rata päättyy vaijeriliukuun.

Ensikosketus korkeuksiin vihreillä ja sinisillä radoilla

Alkuverryttelyksi kannattaa valita jokin vihreistä tai sinisistä radoista.

Tyytikki:

Kallion laelta lähtevä Tyytikki on Huipun radoista fyysisesti vähiten vaativa. Se käy hyvin alkulämmittelyksi ja ensikosketukseksi uuteen urheilulajiin. Helppous ei kuitenkaan lainkaan vähennä elämyskerrointa. Rata seurailee jännittävästi kallion reunaa. Näkymä alas on kutkuttava. Tyytikki sopii yli 100-senttisille seikkailijoille, mutta ei missään tapauksessa ole pelkästään lasten rata. Lopuksi laskeudutaan maan pinnalle vauhdikkaasti vaijeriliukua pitkin.

Huipun Tyytikin varrella on esimerkiksi erilaisia siltoja ja verkkotunneli.

Esittelyssä Huipun vihreä ylarata Tyytikki

Vaativuustaso: vihreä
Seikkailijan vähimmäispituus: 100 cm
Radan korkein kohta: 6 m
Kohokohta: kutkuttavat näkymät kallion reunalta

Tapiotar

Tyytikin sisar Tapiotar on jo hiukan vaativampi. Sen jälkeen kropassa tuntuu, että on tehnyt jotain. Esimerkiksi Hämähäkkimiehen verkossa ristiselkä vetreytyy, ja lihakset lämpenevät. Hauskuus päättyy huimaan loppuliukuun. Tällä radalla saa kivasti jalat irti maasta.

Tapiottaren kulkija kohtaa yläselkää vetristäviä verkkoja ja koordinaatiota kehittäviä esteitä.

Seikkailupuisto huipun Tapiotar-nimisellä radalla seikkaillaan yläilmoissa 6 metrin korkeudessa.

Vaativuustaso: vihreä
Seikkailijan vähimmäispituus: 100 cm
Radan korkein kohta: 6 m
Kohokohta: hauska verkkoeste

Hongatar

Kallion juuren lähtötornista Huipun lipunmyynnin lähistöltä nousevat portaat Hongattarelle. Sen aloittaa verkkotunneli, jonka jälkeen kävellään leppoisasti yläilmoissa palkkeja ja siltoja pitkin. Latvuksista laskeutuminen käy sutjakasti pitkää vaijeriliukua, joka johtaa puiston toiseen päähän.

Hongattaren leppoisassa kyydissä viihtyvät kaikki.

Seikkailupuisto Huipun Hongatar-nimisellä radalla on verkkotunneli, tasapainoilupalkit ja pitkä vaijeriliuku.

Vaativuustaso: sininen
Seikkailijan vähimmäispituus: 120 cm
Radan korkein kohta: 11 m
Kohokohta: verkkotunneli ja piiitkä loppuliuku

Hillervo

Hillervon alkuun pääsee Huipun lipunmyynnin lähistöllä olevasta lähtötornista. Radalle lähdetään huojuvaa siltaa, jonka jälkeen voi valita lyhyemmän helpon reitin tai hiukan vaativamman kierroksen. Matkalla esimerkiksi tasapainoillaan ”tolppakengillä” ja edetään kiipeilyseinää pitkin. Maan pinnalle laskeudutaan huippupitkää yli satametristä liukua. Hillervo tarjoaan vauhtia ja jännitystä sopivassa suhteessa!

Hillervolla astellaan esimerkiksi metkalla kiertyvällä sillalla ja liu’utaan Huipun tontin toiseen päähän.Esittelyssä Huipun sininen alarata

 

Vaativuustaso: sininen
Seikkailijan vähimmäispituus: 120 cm
Radan korkein kohta: 10 m
Kohokohta: vaihtoehtoinen reittisilmukka ja sen ”tolppakengät” sekä huippupitkä loppuliuku

Lovetar

Lovettaren lähtöpiste sijaitsee aivan Huipun alatontin harjoitusratojen tuntumassa. Radalle noustaan omasta lähtötornistaan. Se kulkee hiukkasen korkeuksia kammoksuvillekin  armeliaalla tasolla. Moni lievästä korkeanpaikankammosta kärsivä on itse asiassa kertonut voittaneensa pelkonsa Huipussa. Hieno juttu!

Alkuun noustaan lyhyet köysitikkaat. Seuraavaksi vuorossa on erilaisia siltoja, tasapainoilua vaijerilla ja lopuksi liuku maankamaralle.

Seikkailupuisto Huipun Lovetar-niminen rata alkaa köysitikkailla.

Vaativuustaso: vihreä
Seikkailijan vähimmäispituus: 120 cm
Radan korkein kohta: 4 m
Kohokohta: Lovetar on helpohko lämmittelyrata, joka alkaa köysitikkailla. Huipun matalimmalla sijaitseva rata, joka ei kuitenkaan köysitikkaiden mekanismin vuoksi sovellu kaikkein pienimmille seikkailijoille.

Punaiset ja mustat radat − lisää korkeutta ja haastetta

Huipussa seikkailija nousee korkeimmillaan 18 metriä maan pinnan yläpuolelle. Näkymät korkeuksista ja ilmatila jalkojen alla tuovat seikkailuun oman lisäelementtinsä. Tuulisella säällä latvuksissa humisee, ja puut huojuvat. Miellyttävä jännitys vatsanpohjassa ja suorituksen jälkeinen itsensä voittamisen elämys on taattu!

Olemme pitäneet ratojen suunnittelussa fyysisen vaativuuden kohtuullisella tasolla. Tarkoituksemme on ollut edetä elämys edellä. Yksikään rata ei ole suunnattu pelkästään huippuatleeteille, mutta keväällä 2018 uudistetun mustan Käärämöisen kyydissä ylävartalon voimat joutuvat kunnon koetukselle.

Punaisilla ja mustilla radoilla seikkailjoiden pituusraja on 140 senttiä. 

Lemmes

Punaisella radalla esimerkiksi mennään putkeen ja tasapainoillaan jalat renkaissa. Huvin kruunaa liuku skeittilaudalla jyrkänteen reunaa myötäilevällä vaijerilla. Vaihtelevaa menoa Huipun toisessa kerroksessa!

Lemmes: tasapainoilua, skeittilautailua ja kävelyä renkaissa.

Esittelyssä Huipun punainen alarata

Vaativuustaso: punainen
Seikkailijan vähimmäispituus: 140 cm
Radan korkein kohta: 14 m
Kohokohta: liuku skeittilaudalla

Äimätär

Kallion laelta lähtevä Äimätär on toinen Huipun mustista radoista. Sen kohokohta on huimapäitäkin kutkuttava Tarzan-hyppy. Viidakon valtias heilahtaa liaanilla kohti pysäyttävää verkkoa. Täytyy tunnustaa, että meidän piti hiukan kerätä rohkeutta ensimmäiseen kokeiluhyppyyn. Lopulta elämys oli hurja, mutta myös hauska. Oli hienoa kokea jotakin kutkuttavan jännittävää turvallisissa olosuhteissa. Kerrassaan äimistyttävää!

Uskallatko heittäytyä viidakon valtiaaksi?

Tarzanit valmiina! Ensin noustaan köysitikkaita pitkin ja ”katiskassa” ylätasanteelle. Sieltä heilahdetaan ”liaanilla” kohti verkkoa, joka pysäyttää vauhdin.

Seikkailupuisto-Huipun-Äimätär-rata-alkaa-huimalla-Tarzan-hypyllä.

Vaativuustaso: musta, seikkailijoiden vähimmäispituus 140 cm
Seikkailijan vähimmäispituus: 140 cm
Radan korkein kohta: 10 m
Kohokohta: Tarzan-hyppy

Käärämöinen

Keväällä 2018 uusittu Käärämöinen on Huipun ehdoton kuninkuusrata, joka haastaa seikkailijan ylävartalon voimat. Radalle noustaan pystysuoraan hauskassa ”katiskassa”. Kun on päästy 18 metriin, seikkailijan käsivoimia ja ketteryyttä koetellaan esimerkiksi vapaasti riippuvissa verkoissa ja köysipyörässä. Ehkä kutkuttavinta on astelu ”tyhjän päällä” pelkkiä köysilenkkejä pitkin. Siinä korkeuselämys on huipussaan. Lopuksi siirrytään kallion jyrkänteen ylle köysisiltaa pitkin. Se on varmasti Leppävaaran urheilupuiston korkein silta! Näköala stadionille on huikaiseva. Radan loppuliuku päättyy puiston yläosan kalliolle. Seikkailua huipussaan!

Käärämöisellä edetään hartiavoimin, pujotellaan katiskassa ja kävellään kuin tyhjän päällä.

Esittelyssä Huipun musta alarata Käärämöinen

Vaativuustaso: musta
Seikkailijan vähimmäispituus: 140 cm
Radan korkein kohta: 18 m
Kohokohta: korkeuden kokemus, pitkä silta, jolta avautuu näkymä stadionille

Seikkailupuisto Huipun ratakartta

Alla olevasta kartasta näkyy edellä kuvailtujen ratojen lähtöpaikat ja niiden reitti maastossa. Ratojen lähtöpisteitä on yhteensä neljä. Ne on osoitettu mustilla nuolilla.

Ratakartasta näkyy Huipun eriväristen ratojen kulku maastossa.Seikkailupuisto Huipun radat on rakennettu kallion päälle ja sen juurelle. Ratakartassa näkyy ratojen kulku.

Huipun yläratoja. Radoille noustaan portaita pitkin.

Seikkailupuisto Huipun yläratoja ja niiden sisäänkäynti

Alaratojen lähtötorni sijaitsee Huipun lipunmyynnin lähistöllä. Sen portaita pitkin pääsee neljän radan alkuun.

Seikkailupuisto Huipun alaratoja ja portaat radoille